понеделник, 13 февруари 2012 г.

Визитни картички - печат - какво трябва да знам

Печатът на визитки си има своите специфични изисквания, които трябва да се знаят, когато тръгнете да си правите, поръчвате визитни картички.
Първото, което трябва да имате предвид това са стандартните размери на визитните картички. У нас е прието да се ползват два стандартни размера за визитни картички. Това са 90 мм на 50 мм, както и 85 мм на 55 мм.

Друго, което трябва да се има предвид е кой изготвя самия дизайн на вашите визитки и подготвя файловете за печат. Ако имате готови файлове, директно може да поръчате вашите визитки за печат. Ако не, може да се обърнете към дизайнер или рекламно студио, а има вариант да си ги създадете и сами на база готови модели. Ето тук се предлага подобна безплатна услуга за създаване на визитки.
Друго което трябва да имате предвид е хартията на която се отпечатват вашите визитни картички. Хартията (или картон) се измерва на грамаж и дебелината и варира спеямо грамажа. Има и различни хартия като цветове, ефекти, покритие.
Важно при печата на визитки е бързината с която ще ви ги направят, дали може да поръчате онлайн, както и самото качество на дигиталния печат.

Няма коментари:

Публикуване на коментар